Royal A-ware eerste Nederlandse familiebedrijf in zuivel met SBTi-goedkeuring

12 september 2024
september12

De emissiedoelstellingen die Royal A-ware in 2023 opstelde, zijn door het Science Based Target initiative (SBTi) goedgekeurd. Hiermee is bevestigd dat de doelstellingen voldoen en bijdragen aan het Parijse klimaatakkoord. Royal A-ware is het eerste Nederlandse familiebedrijf in zuivel van wie de emissiedoelstellingen wetenschappelijk en onafhankelijk getoetst zijn. De goedkeuring is niet alleen een belangrijke bevestiging voor de zuivelproducent, maar ook voor de klanten die A-ware wereldwijd belevert.

Alle schakels blijvend voordeel
Royal A-ware gelooft in zuivel als bouwstof en bron van essentiële voedingsstoffen. Het internationale familiebedrijf produceert zuivel met een zo hoog mogelijke voedingswaarde en de laagst mogelijke impact op mens, dier en milieu. In 2023 zijn ambitieuze langetermijndoelen gesteld om de hele keten van consument tot koe verder te verduurzamen, met als uiteindelijk doel net-zero in 2050. Uitgangspunt is dat alle schakels in de keten blijvend voordeel hebben.

Ambitieuze doelstellingen
Net-zero betekent voor Royal A-ware: de uitstoot van broeikasgassen in de keten zoveel als mogelijk reduceren. Eventuele resterende broeikasgassen worden onder andere gecompenseerd door vastlegging van koolstof in de bodems van melkveehouders. Hiervoor is een unieke koolstofpool opgezet, waarin melkveehouders die aan Royal A-ware leveren de vastgelegde koolstof aan Royal A-ware kunnen verkopen via koolstofcertificaten.

Al in 2030 wil Royal A-ware de broeikasgassen in scope 1 (directe emissies uit de activiteiten van A-ware) en 2 (indirecte emissies uit energieverbruik) met 80% gereduceerd hebben. Dit wordt grotendeels gerealiseerd door terugdringen van gasverbruik en de inzet van zonne- en windenergie. Tot nu toe werden al ruim 33.428 zonnepanelen geïnstalleerd op verschillende vestigingen.

(Klik om te vergroten)